Want your
own Fotopage?








 
aishahsp collection
koleksi esklusif untuk tudung bawal dan kerongsang swarovski
By: aishahsp collection

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 21-Jul-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
CUTI-CUTI DI MEDAN, INDONESIA

aishah dan ain masa sampai kat hotel
ni pagi keesokkan hari depan hotel
ain depan garuda plaza
bilik hotel ibunda
bilik hotel garuda plaza
bole ke ain habiskan semua tu?
dalam kedai bapak ali
ni la bapak ali...tq very much
ni andy..dia pandai menari tau! cikgu tarian la katakan...
macam2 ada
feel like home bila sampai kat airport bandara ...ada PETRONAS!!
uncle ni kerap ke Medan...sejak 30 tahun dulu...
ni la budak yang kena tinggal dengan umi diaorang
Salam untuk semua....

Cuma nak kongsi pengalaman aishah cuti di Medan, Indonesia....

Mula-mulanya, aishah dan 5 orang lagi dah bersetuju nak ke Medan untuk 3 hari 2 malam...last-last 4 orang tak jadi pergi, so aishah pergi dengan anak aishah, ain umur 5 tahun.....

Agak suspend gak sebab tak kenal saper2 kat Medan..nak pergi pulak 2 orang...tapi sebab dah tempah ticket air asia..(tak leh refund/tukar nama) so pergi jugak...kira tawakal dan bawak niat baik untuk lihat negara orang...

Tak tau lah nak kata tapi Tuhan tu Maha Penyayang dan Maha Pemurah, Bob (staff kat tingkat 25 KOMTAR selalu gi sana dan ada kawan kat sana). So, dia tolong arrangekan untuk aishah...memang baik la Bob tu dan kawannya si Andy yang banyak tolong aishah kat Medan...

So, pergi sana sampai dalam kul 8 malam, Andy dah tunggu...terus ke hotel Ibunda rate dalam RM80 dapat suite lak tu coz bilik banyak dah penuh...makan nasi padang yang best...kena dalam RM30 untuk 3 orang....tapi lauk dia ada lebih 10 jenis atas meja....yang best ayam dia...semua ayam kampung...goreng pun sedap...

Second day tidur kat Garuda Plaza....tempat lepak org Malaysia...kenallah mak cik Siti Hajar dari Kajang....memang ramai...kebanyakkannya dah pergi sana banyak kali dan suka ke Medan....aishah pun suka dan rasa cam nak pergi lagi....lepas simpan duit...

Apa-apa pun tempat shopping memang best tak terkata...murah berkali-kali rendah dari harga kat Malaysia....memang shopping sakan sampai duit tak cukup nak bayar Pak Ali 4 juta rupiah...

Tapi Bapak Ali ni baik..percaya lak kat aishah so dia kata, balik Malaysia nanti bank in kat dia.... malunya....apa-apa pun...untuk peminat telekung boleh la ke Medan dan cari Pak Ali kat Pajak Ikan Lama...harganya pun murah dan cantik2. Nak nombor dan alamat Bapak Ali bole mintak kat aishah nanti....

Ada satu tempat lagi kat Medan namanya Central..kat situ ada 1800 buah kedai jual macam2...memang strategik untuk org nak kahwin coz renda kat sana murah2.....sebabnya, semua suka pakai renda..dah jadi adat they all kat sana...pergi kenduri pun pakai baju renda2..kalau kat malaysia..jenuh orang cari pengantin....

Apa-apa pun...thanks a lot to Bob, Andy, Bapak Ali dan pengasuh2 anak ku....kalau tak tak de chance nak tengok negara orang....

Kalau berminat dengan barang2 made in Indon/Korea/Bangkok boleh singgah kedai aishah di www.aishahsp.blogspot.com

Tataplah gambar2 kami di sana...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net